Richtlijnen

Ask2All is een Q&A site (Question & Answer oftwel vraag en antwoord site) die als missie heeft om kennis online beschikbaar te maken voor een ieder. Men kan hier vragen stellen waar men graag antwoord op wilt hebben en anderen kunnen hierop reageren en er zo voor zorgen dat ook anderen die met deze vraag zitten hier het antwoord kunnen vinden. Ask2All is een kennisplatform en geen forum waar men discussies kan voeren. Goede antwoorden kunnen omhoog worden gestemd zodat de beste antwoorden meteen in het zicht komen te staan.

Ask2All is gericht op volwassenen van 18 jaar en ouder. Door het registratieformulier in te vullen verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

De richtlijnen leggen we hieronder uit. Als je bijdrage niet aan de richtlijnen voldoen dan wordt uw bijdrage verwijderd of aangepast.

De richtlijnen

Vragen en antwoorden worden alleen in het Nederlands geaccepteerd. Overmatig gebruik van hoofdletters wordt niet getolereerd. Let op uw spelling. Overmatig kritiek geven op antwoorden taalgebruik of spelling van anderen is niet toegestaan.

Uw bijdrage dient respectvol te zijn, alleen antwoord te geven op de vraag en je mag je niet negatief uitlaten over anderen. Zorg dat je uitsluitend reageert op de inhoud van de vraag.

Beledigende, fascistische, seksistische, racistische, pornografische en strafrechtelijke reacties en vragen zijn niet toegestaan.

Uw bijdrage mag geen promotie bevatten voor uw of iemands anders bedrijf, merk, site, produkt of ander doel. Ook uw gebruikersnamen, afbeelding en accountgegevens mogen niet van promotionele aard zijn. Gebruik ook geen QR of barcodes als afbeelding.

Heeft u kritiek op het management van ASK2ALL dan gebruikt u contactformulier en niet het Q&A formulier.

Zorg ervoor dat uw bijdragen niet de privacy van anderen aantast.

U mag geen vragen stellen omtrent illegale zaken zoals het verkrijgen van illegale software, muziek of zaken gerelateerd aan drug en/of wapen handel.

Er mogen geen vragen worden gesteld over zelfmoord, verkrachting, fysiek- en mentaal geweld.

U mag afbeeldingen, links naar bronnen en video’s toevoegen wanneer ze uw tekst verduidelijken en antwoorden op de gestelde vragen.

Ask2All behoudt zich het recht voor om vragen, antwoorden en reacties te verwijderen of aan te passen wanneer hiermee mogelijke vervelende reacties kunnen worden voorkomen. U kunt bezwaar maken tegen onze beslissing door het contactformulier op de site in te vullen.

U mag uw vraag niet opnieuw plaatsen na verwijdering tenzij u hier schriftelijk toestemming voor heeft gekregen per mail.

Niet serieuze Vragen, antwoorden en reacties kunnen worden verwijderd door ons moderatieteam.

Vragers en antwoorders die vragen en antwoorden stellen vanaf hetzelfde ip adres worden verwijderd. Gebruik van proxies, VPN of andere manieren om uw IP te verhullen is niet toegestaan.

U mag uw account niet delen met anderen of uw accountgegevens online publiceren.

Email correspondentie tussen moderators, gebruikers en beheerders mag niet openbaar worden gemaakt zonder toestemming van beiden partijen.

Richtlijnen voor het stellen van vragen

Uit uw vraag moet duidelijk zijn wat u te weten wilt komen.

Een vraag begint met een hoofdletter en eindigt met een vraagteken. Uit uw vraag blijkt duidelijk waar uw vraag over gaat. Uw toelichting kunt u gebruiken om achtergrondinformatie te geven.

De volgende vragen zijn niet toegestaan:

Mening gerichte vragen die gericht zijn om ideeën op te doen en geen echte kennis bijdragen aan de community.

Vragen met verzoek om enquêtes in te vullen.

Vragen die te voor de hand liggen zoals vertaal vragen die eenvoudig via Google translate of een woordenboek te vinden zijn.

Vragen waar geen antwoord op mogelijk is omdat er geen antwoord is.

Vragen die al eerder zijn gesteld. Gebruik altijd eerst de zoekfunctie voordat u een nieuwe vraag stelt.

Te veel vragen in een erg korte periode stellen over hetzelfde onderwerp.

Onduidelijk gestelde of geformuleerde vragen.

Taalgebruik en Jargon

Vaktaal en gebruik van terminologie is niet gewenst omdat niet iedereen de vraag dan zal begijpen

Vragen aan het bestuur van Ask2All. Deze vragen dienen via het contactformulier gesteld te worden.

Vragen die suggestief geformuleerd worden en elementen bevatten van uw eigen mening.

Richtlijnen voor Antwoorden

Uw antwoord dient ook echt op gestelde vragen te geven. Wilt u een wedervraag of reactie op een vraag geven, plaats dan uw opmerking als reactie.

Uw antwoorden dient een uitleg te bevatten. Alleen Ja, Nee of een link opgeven als antwoord is niet genoeg.

Geef geen dubbele antwoorden. Antwoorden die al eerder zijn gegeven dient u niet te herhalen.

Wanneer u uw antwoord kunt verrijken door uit te linken naar een bron waar meer uitleg staat dan kunt u dit gerust doen.