Ik ben op zoek naar een psychotherapeut / life coach, enige aanbevelingen?

Alle Vragen en AntwoordenCategory: Gezondheid & Persoonlijke VerzorgingIk ben op zoek naar een psychotherapeut / life coach, enige aanbevelingen?
adviseur Staff asked 6 years ago

Voor een vriend van mij ben ik op zoek naar een psychotherapeut of life coach, wie heeft er enige aanbevelingen?

1 Answers
adviseur Staff answered 6 years ago

Leonie Cramwinckel-Bloch (1955) is de vrouw achter Yetsira. Zij is opgeleid en gediplomeerd in diverse vormen van therapie. Zo kunt u bij haar terecht voor Gestalttherapie, Solution Focused Therapy (SFC), Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Systeemdynamiek: het begeleiden van Familie- en Organisatieopstellingen en EFT.
Gestalttherapie
Gestalttherapie heeft vooral betrekking op het echte voelen. Dingen die blijven sudderen, blijven om aandacht vragen, ook al probeer je ze te negeren. Zo werkt het ook met gebeurtenissen uit het verleden. Door ze echt te voelen en het een plek te geven, is het mogelijk om deze gebeurtenissen te verwerken en er echt mee klaar te zijn. Gestalttherapie en mindfulness hebben veel overeenkomsten, zoals het leven in het hier en nu.
SFC – Solution Focused Therapy
SFC staat voor Solution Focused Therapy, dus gericht op oplossingen. Met deze vorm van gesprekstherapie gaan we aan de slag met de situatie die de cliënt wenst te bereiken. De cliënt staat dus centraal en niet de deskundigheid van een therapeut die zijn kennis oplegt aan de cliënt.
EFT – Emotional Freedom Therapy
EFT staat zowel voor Emotional Freedom Technique en Emotional Focused Therapy, waarbij de laatste gericht is op relaties. EFT is een methode om positieve veranderingen in uw leven te brengen op een eenvoudige manier. De technieken beïnvloeden bepaalde hersengebieden waardoor de negatieve lading verdwijnt. EFT is in veel gevallen toepasbaar door therapeuten maar is ook prima thuis te gebruiken. EFT gaat er van uit dat alle negatieve emoties veroorzaakt worden door een verstoring van het lichamelijk systeem.
NLP – NLP Neuro Linguïstisch Programmeren
NLP (neuro linguïstisch programmeren) is ontstaan door het bestuderen van succesvolle mensen. Waarom bereiken zij die dingen wel en anderen niet? Gedachtenstromen ontstaan door ervaringen die men in zijn leven opdoet. Deze gedachtestromen bepalen ook het handelen. Door negatieve ervaringen kan het handelen zo beïnvloed worden dat men niet komt tot wat men eigenlijk zou willen en zou moeten kunnen. NLP leert dan ook om de gedachtestromen zo te beïnvloeden dat negatieve ervaringen omgebogen kunnen worden in positieve.
Europees Gecertificeerd Thepaeut (ECP)
Yetsira is Europees gecertificeerd (ECP) en kan u verder helpen met alle (levens-) vragen die u bezighouden! Leonie behandelt zowel individuen als paren en zet die therapieën in die op dat moment noodzakelijk en/of nuttig zijn.