Vrijwilligerswerk mogelijkheden?

Alle Vragen en AntwoordenCategory: WerkVrijwilligerswerk mogelijkheden?
adviseur Staff asked 6 years ago

Hallo, ik woon in Den Haag en wil graag vrijwilligerswerk gaan doen, enige tips?

1 Answers
adviseur Staff answered 6 years ago

Vrijwilligerswerk doen is van alle tijden, maar je merkt toch een lichte stijging de laatste jaren. Vele mensen vinden het steeds belangrijker om toch iets van vrijwilligerswerk te doen voor andere mensen. Het geeft een goed gevoel naar jezelf toe, want je doet iets voor een ander, zonder iets voor terug te vragen, maar ook voor de nadere is dit een geweldig gevoel, namelijk anderen willen gratis voor hem zorgen.
Vrijwilligerswerk in Den Haag mogelijk?
Misschien denk je nu dat dit allemaal goed en wel is, maar dat je in een grote stad als Den Haag niet aan vrijwilligerswerk kan doen. Dit is een groot misverstand! Overal in het land, in de wereld zelfs, kan je aan vrijwilligerswerk doen! Misschien lijkt dit niet zo, maar toch is dit zeker het geval! Denk maar aan de oudere mensen in de stad. Misschien zie je hen niet veel in de stad, omdat ze net zo vaak binnen zitten. Zij zijn vaak zeer eenzaam, en kunnen wel wat extra gezelschap gebruiken, zeker wanneer ze bijvoorbeeld niet zoveel contact meer hebben met hun familie. Voor hen betekent het dan zoveel dat er iemand toch wat aandacht heeft voor hen.
Voordelen van vrijwilligerswerk
Zoals hierboven al aangegeven, is het een voordeel dat je iets doet voor andere mensen. Ze voelen zich vaak hierdoor meer geliefd, en dat is dan jouw verdienste! Het bezorgt niet enkel hen een goed gevoel, maar ook jezelf! Wanneer je iets goed doet voor een ander, zonder hiervoor iets terug te verlangen, zal je zien dat je zelf ook gelukkiger wordt. Het gelukkig maken van anderen maakt jezelf ook gelukkig.
Het is dan wel geen betaalde job, maar het kan je zeker en vast wel helpen op een beter betaalde job. Je kan namelijk je ervaring meedelen op je CV. Werkgevers zien dit graag, dan toon je aan dat je bereid bent hard te werken. Het vormt een soort van vertrouwen. Hierdoor maak je dan ook meer kans op de job die jij zo graag wilt.
En tot slot is het ook zo dat je een nieuwe hobby, een nieuwe tijdsindeling hebt gevonden, die niet alleen nuttig is, maar ook nog eens gratis in vergelijking met het vinden van een nieuwe hobby.
Interesse in vrijwilligerswerk Den Haag?
Wanneer je nu in Den Haag woont, of daar vlakbij, en je wilt graag vrijwilligerswerk doen, dan kan je het best eens een kijkje nemen in de vacaturebank, want er zijn dan ook zo veel verschillende mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen in je buurt. Er zit vast wel een vacature bij die jou ook kan boeien.