Wat help goed tegen hielspoor?

adviseur Staff asked 6 years ago

Hallo, ik ben een man op leeftijd en heb last van hielspoor, wat kan ik er tegen doen? Enige tips, iemand?

1 Answers
adviseur Staff answered 6 years ago

Hier leest u alles over hielspoor
Heeft u pijn in uw hiel en vraagt u zich af waar deze klachten vandaan komen? Het kan goed zijn dat u last heeft van een hielspoor of een peesplaatontsteking. Beide aandoeningen zijn aan elkaar verwant. Een hielspoor is een verkalking van het bot in uw hiel. Vreemd genoeg is deze verkalking op zich niet pijnlijk. Het probleem van de pijn wordt veroorzaakt door het feit dat er een pees aan het bot vast zit die u in staat stelt uw voet te bewegen. Deze pees trekt aan het bot en daardoor ontstaat de pijn. Maar het kan dus ook zijn dat de peesplaat is ontstoken en ook dat kan zeer pijnlijk zijn. In beide gevallen is het raadzaam om maatregelen te nemen want soms gaat een hielspoor niet vanzelf over.
Wat moet ik doen tegen de pijn van een hielspoor?
De pijn die gepaard gaat met een hielspoor kan ondraaglijk zijn. Het kan zo erg worden dat lopen of andere belasting van de voet nauwelijks nog mogelijk is. Dit betekent natuurlijk een flinke beperking in uw bewegingsvrijheid. Daarom is het belangrijk om de symptomen van een hielspoor op tijd te onderkennen en maatregelen te nemen. U kunt starten met het slikken van een pijnstiller / ontstekingsremmer. Dit middel zal in de meeste gevallen afdoende zijn om de klachten te bestrijden. Rust nemen is ook vaak wenselijk. Door de pijnlijke hiel zo min mogelijk te belasten bevordert u het genezingsproces. Stop dus even met sporten en doe rustig aan bij uw dagelijkse bezigheden. Dan bent u het snelst weer hersteld.
Hoe ontwikkelt zich een hielspoor?
Sommige mensen zijn gevoelig voor het krijgen van een hielspoor. Dit kan te maken hebben met een verkeerd “looppatroon”. Wanneer u tijdens het lopen structureel uw voeten verkeerd gebruikt dan kan dit een hielspoor veroorzaken. Vaak bent u zich hier niet van bewust. Het is raadzaam om een arts te bezoeken als u regelmatig een hielspoor heeft. Wellicht is dit de oorzaak en kan hij u van advies voorzien om het lopen te verbeteren. Overgewicht kan ook een oorzaak zijn, doordat uw voeten natuurlijk uw volle gewicht moeten dragen. Daarnaast kan overmatige belasting, bij voorbeeld door sporten, een hielspoor veroorzaken. Tot slot speelt leeftijd een rol. Naarmate de leeftijd vordert neemt de kans op het ontwikkelen van een hielspoor toe.